Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mért csináltad Ember?!

2011.02.22

,,Egyetlen személy sem lehet büszke arra, amit véghez vitt ezen a bolygón !"

Az ember mért tesz olyan kijelentéseket amelynek nem tud megfelelni? Nem tudod mire gondolok? Példáúl van egy olyan mondat ,,A kutya az ember legjobb bartátja"! Mikor zárunk egy barátot ketrecbe vagy kimetszük a hangszálait, hogy netudja fájdalmát a tuttunkra adni.

allatkinzas.jpg

Szándékosan süketítenek, vakítanak meg kiskutyákat hogy megvizsgálják miként maradnak életben külvilági ingerek nélkül. Több kísérlet alkalmából műtöttek második fejet kutyára, hogy lássák mi történik. Semmi különösebb ok nélkűl, csupán emberi kíváncsiságból. Kínzó eszközökkel nyújtanak négy felé állatokat,  hogy megvizsgálják miként repednek szét a csontjaik. Vajon ezek az állatok pont egy ilyen UNDORÍTÓ fajt választanának legjobb barátjaiknak mint az ember?! Az emberi kreativítás határtalan, hisz melyikünket nem érdekelné ha a macskánk gerincét mesterségesen gyengítik el , akkor vajon tudnak-e mozogni két lábbal vonzolva magukat?! Tudós barátainknak fantáziáját csak az ilyesmik mozgatják meg: elektromos csatlakozók beültetése egy élő állat agyába, hogy elektromos impúzosokkal félelmet és fájdalmat váltsanak ki benne. Ember annyi érzés közűl mért pont ezt a kettőt kell kiváltanód egy állatból?! Kegyetlen emberi tradiciók mint példáúl a bikaviadalok, csupán beteges emberi szórakozás az egész. Ártatlan állatokat kínoznak órákon át lándzsákat döfnek az életéért küzdő bikákba, s majd mikor össze esnek  nagy büszkén a gerincükbe döfnek egy tőrt. Az emberek azért fizetnek úgy, hogy vért lássanak. Felmerl a kérdésem, hogy vajon nem lenne-e jogos kérdés ha a bikaviadalok nem a bika hanem a torreádorok haláláig tartanának! Aki vért akar kapja meg a sajátját is.

A fejlődés érdekében történik mind ez mondják. Beakarod nekem mesélni, hogy a hatvan-ezredik hajlak, dezodor, szájfény, undorító piperenyálákra még mindig szükség van? Mért gyártanak még mindig újakat, ha nem versengés céljából. Ma már annyi sampon barzsam van, hogy az már több mint felesleges. Kalodába zárt kísérleti nyúlak szemébe csepektetik az anyagot addig amig meg nem vakúlnak, mind ezt csupán azért ,hogy te elég vakolatot kenhessél az arcodra csak mert azt vallod, hogy nem vagy természetes szépségű! Azt hiszed hogy szebb leszel attől hogyha több ezer legyílkolt állat vérét kened a pofádra?! Sajnálom itt nincs helye szép szavaknak, mert gyilkosokról és azok támogatóíról van szó! Kívánom, hogy a bőröd úgyan úgy égjen mint azoknak az állatoknak amelyeknek leborotválják a szőreiket és bekenik őket ezekkel a szánalmakkal (Egyes felmérések szerint az állatkísérletek 31százaléka kozmetikai, 63 százaléka hadászati célokat szólgál. A teszteknek mindössze hat százaléka célozza a gyógyitást). Az állatokon nem tesztelt, cégek feltüntetik ezeken a termékeken: 100% cruelty-free vagy not tasted on animals. Az állatkísérletek manapság megelőzhetők néhány alternatív módszernek köszönhetően: sejt természet, sejt klónozás, anyasejtek, audió vizuális elektronikus kísérlet szimuláció, autopszia, pharmagene, adatbankok használata, mikroorganizmus, növényi szövetek és testek használata, számító gépes modellezés. Ez mind létezik, de az ember elintézi lazán annyival, hogy a fejlődés érdekében simán felhasználható állat amelyen évente kísérleteznek. Tövábbá ott vannak azok akik pusztán szórakozásból állatokat kínoznak, mérgeznek meg, kutyákat akasztanak fel, feleslegessé vált állatokat tesznek ki az út szélére. Az ilyen embereknek kívánnám, hogy válljanak feleslegessé a világ számára és haljanak meg úgy hogy senki sem fog rájuk  emlékezzen. És mi a helyzet a vágóhidakkal? Az állatokat túlzsúfol kamionokon szállítják sokan már ebbe belehalnak. A vágóhidakra érkezőknek hosszú és kegyetlen haláluk van a legtöbb esetben.

És te mit mondasz? Azt mondod, hogy az emberi civilizáció előre haladása érdekében továbbra is elfogadható néhány millió áldozat az állatvilágból?! Rendben én tudomásúl veszem a döntésedet, rödtön az után hogy betakarodtál a fürdőszobádba napokig sampont csepegtettél a szemedbe, felnyítottad a koponyádat és elektrodákat ültettél az agyadba, majd fájdalom ingereket generáltál magadnak. Egyet értek veled, de csak ha elgyengíted a gerincedet és elmeséled nekem milyen érzés két kézzel voncolni magad! Vagy ha majd saját magadat nyúzod meg élve, nem állati krémekkel díszíted az undorító testedet. Majd akkor leszek boldog ha a bika viadalokat beszüntetik vagy ha többször rohan a bika a közönségnek kínhalála elött hogy ők is átéljék mit érez. Milyen érzés lehet klorofon gőzben megfulladni, hogy megnyúzzanak. Majd tudomásúl veszem a véleményed ha egy tudós csöbeket dugdos beléd és mesterségesen növényi olajjal töm tele minden nap majd ha egy négyzetméteres ketrecbe zárnak egy sötét nyirkos labboratúriumban és ott kuporogsz majd életed végéíg szenvedve a bezártságtól, magánytól a fertőzésektől örűlten fordolodva a nap 24 órájában és a végén úgy pusztúlsz el, hogy a neved helyén mindössze egy számsorozat volt. Ha majd mind ezeket átélted akkor merd kimondani: IGEN ÉN VAGYOK AZ EMBER ÉS HATALMAM VAN MINDEN ÉLŐ FELETT!

 

,,Úgy tűnik az állatok képesek a végtelenségig tűrni, de vajon az ember meddig képes tűrni saját magát?"